Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Brambory s mořskou solí

Brambory s mořskou solí - Veganfoods.cz    petrželové pesto a avokádový dip

Brambory s petrželovým pestem, avokádovým dipem a mořskou solí

pro 4 osoby

Složení:

• 1 kg menších, dobře uvařených brambor ve slupce

• 4 lžíce hrubé mořské soli

Pesto:

• ½ svazku petrželky

• 1 stroužek česneku

• 2 lžíce mletých lískových oříšků

• 50-60 ml olivového oleje

• sůl, pepř

Dip:

• 1 avokádo

• 1 stroužek česneku

• 150 g majonézy s estragonem a pažitkou (majonézy Plamil )

• 2 cl šťávy z limetky

• sůl, pepř, chilli koření

Příprava:

Brambory důkladně umyjeme a očistíme. Dáme do rendlíku, posypeme mořskou solí a zcela zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme pod poklicí cca 30 minut.

Po uvaření vodu zcela slijeme a otevřené necháme stát na horké varné desce, dokud se bramborová slupka nevysuší a vytvoří z mořské soli jemnou krustu. Poté brambory necháme vychladnout.

Petrželku umyjeme, necháme okapat a hrubě nasekáme. Česnek oloupeme a rozkrojíme napůl. Všechny ingredience dáme do vyšší misky, přidáme lískové oříšky, olivový olej a vše rozmixujeme v jemné pyré. Pesto dochutíme kořením podle své chuti.

Na dip rozkrojíme avokádo na polovinu, odstraníme jádro. Dáme všechny ingredience do vyšší misky nebo hrnku a připravíme pyré, které dochutíme, solí, pepřem a chilli kořením.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: Databanka receptů VEBU

zpět na recepty