Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Dýňová polévka se sladkou bramborou

Dýňová polévka se sladkou bramborou - Veganfoods.cz   

na 4 porce

Složení:

1 malá Hokkaido dýně

1 sladká brambora (batát)

1 malá hlíza zázvoru

800-1000 ml zeleninového vývaru

120 ml sójové smetany

sůl, pepř, chilli

1 lžička citrónové šťávy

2 lžíce dýňových semínek

Příprava:

1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Sladkou bramboru oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Kořen zázvoru, oloupané a nahrubo nastrouháme. Vše dáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme do měkka.

2. Veškerý obsah hrnce umixujeme ponorným mixérem na pyré a zředíme asi 100 ml sójové smetany. Je-li polévka příliš hustá, přidáme převařenou vodu nebo zeleninový vývar. Pak dochutíme kořením a citronovou šťávou.

3. Na pánvičce osmáhneme  dýňová semínka. Polévku servírujeme s ušlehanou neslazenou LeHa smetanou a zdobíme dýňovými semínky.

 

Zdroj: Iris lange, Hamburg

zpět na recepty