Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Návody na přípravu pokrmů ze směsí Orgran

Návody na přípravu pokrmů ze směsí Orgran - Veganfoods.cz   

Návody na přípravu pokrmů z bezlepkových směsí 

4008 – Veganské špagety italského tipu 

Návod na přípravu: Špagety vložte do vařící vody, vařte po dobu 8 – 10 minut za občasného míchání.

Cooking instructions: Place contents into boilling water stirring occasionally and continue to cook for 89 – 10 minutes or until desired consistency.

Návod na prípravu: Špagety vložte do vriacej vody, varte po dobu 8 - 10 minút za občasného miešania.

4007 – Bezlepková náhrada lepku

Návod na přípravu: 1 díl náhrady lepku a 5 dílů jakékoli mouky (např. rýžová, bramborová, kukuřičná, žitná, špaldová mouka). Při přípravě rohlíků či těstovin můžete zvýšit podíl na 1 : 4 nebo 1 : 3. Tato náhrada lepku není nutná pro vylepšení jiných výrobků firmy Orgran.

Cooking instructions: Simply add 1 part of Gluten substitute to 5 parts of any combination of gluten free flours (ie. Rice, flour, potato starch, maize starch or blends) to every 100 g (podíl 5:1). Note: Depending on recipe more gluten subsitute may produce better recipes, try increasing the ratio to 4 : 1 or 3 : 1 for bread rolls and fresh pasta. Gluten substitute is not required for Orgran gluten free bread mixes or flour premixes.

Návod na prípravu: 1 diel náhrady lepku a 5 dielov akejkoľvek múky (napr. ryžová, zemiaková, kukuričná, ražná, špaldová múka). Pri príprave rožkov či cestovín môžete zvýšiť podiel na 1: 4 alebo 1: 3. Táto náhrada lepku nie je nutná pre vylepšenie iných výrobkov firmy Orgran.

4011 - Hladká mouka pro všeobecné použití

Návod na přípravu: Použijte místo pšeničné mouky pro přípravu bezlepkových pokrmů. Je vhodné pro vegany při respektování dalších veganských ingrediencí (náhrada vajec, rostlinná mléka apod.)

Cooking Instructions: Use in place of wheat flour with adjustments to gluten free cooking. Suitable for vegans respecting other vegan ingrediences (egg replacer, vegetable milk etc.)

Návod na prípravu: Použite namiesto pšeničnej múky pre prípravu bezlepkových pokrmov. Je vhodné pre vegánov pri rešpektovaní ďalších vegánskych ingrediencií (náhrada vajec, rastlinná mlieka apod)

4009 - Bezlepková mouka s přísadou kypřícího prášku

Návod na přípravu: Použijte místo pšeničné mouky pro přípravu bezlepkových pokrmů. Je vhodné i pro vegany při respektování dalších veganských ingrediencí (náhrada vajec, rostlinná mléka apod.)

Cooking Instructions: Use in place of wheat flour with adjustments to gluten free cooking. Suitable for vegans respecting other vegan ingrediences (egg replacer, vegetable milk etc.)

Návod na prípravu: Použite namiesto pšeničnej múky pre prípravu bezlepkových pokrmov. Je vhodné pre vegánov pri rešpektovaní ďalších vegánskych ingrediencií (náhrada vajec, rastlinná mlieka apod)

4012 – Multimix směs na pizzu a těsto

Návod na přípravu:

Pizza – předehřejte troubu na 200 °C a potřete olejem plech, na kterém budete pizzu péct. Rozpusťte 4 g cukru v 250 ml vlažné vody nebo mléce (sójovém, rýžovém apod.), rozmíchejte se 7 g instantního suchého droždí a nechte nakynout na teplém místě zhruba 5 minut. Vysypte sáček se směsí do velké mísy a uprostřed utvořte důlek. Přidejte 20 ml olivového oleje do nakynutého droždí a vše nalijte do směsi v míse. Míchejte lžící do doby, než se utvoří těsto a poté zpracujeme těsto rukou. Těsto po dokonalém uhnětení rozdělte na 3 stejné kusy a každý z nich rozválejte válečkem na požadovanou velikost. Posypte vybranými ingrediencemi dle Vaší chuti a nechte péct po dobu 15 – 20 minut.

Cooking Instructions: Pizza - Preheat oven to 200 °C and oil pizza trays. Dissolve 4 g sugar in 250 ml lukewarm water or milk (soy, rice etc.) and stir in 7 g instant dried yeast. Allow the yeast mixture to rest in a warm place for approx 5 minutes or until active and frothy. If using water in place of milk additional time will be required to activate yeast. Empy the contents of this pack in a large bowl and make a well in the cetre. Add 20 ml olive oil to other liquid mixture and add this to the flour. Combine with a spoon until the dough can be collected in a ball and kneeded by hand. Kneed dough briefly on a board dusted with rice flour, divide into 3 pieces, and roll out into circles to fit pizza trays or desired thickeness. Top with desired toppings and bake for 15 – 20 minutes until the toppings are bubling and golden.

Návod na prípravu: Pizza - predhrejte rúru na 200 °C a potrite olejom plech, na ktorom budete pizzu piecť. Rozpustite 4 g cukru v 250 ml vlažnej vody alebo mlieku (sójovom, ryžovom apod), rozmiešajte so 7 g instantného suchého droždia a nechajte nakysnúť na teplom mieste asi 5 minút. Vysypte sáčok so zmesou do veľkej misy a uprostred urobte jamku. Pridajte 20 ml olivového oleja do vykysnutého droždia a všetko nalejte do zmesi v mise. Miešajte lyžicou do doby, než sa utvorí cesto a potom spracujeme cesto rúkami. Cesto po dokonalom vymiesení rozdeľte na 3 rovnaké kusy a každý z nich rozvaľkajte valčekom na požadovanú veľkosť. Posypte vybranými ingredienciami podľa Vašej chuti a nechajte piecť po dobu 15 - 20 minút.

Návod na přípravu:

Křehké pečivo - vyprázdněte obsah sáčku do velké mísy, přidejte 30 g krupicového cukru a promíchejte. Vetřete 120 g rostlinného margarínu do moučné směsi a zpracujte do podoby jakýchsi drobků. Utvořte v míse důlek. Zvlášť našlehejte ve 40 ml studené vody 1 vajíčko (vegani použijí přiměřené množství  Náhrady vajec a místo 40 ml studené vody rozmíchají směs ve 150 ml studené vody). Promíchejte pomocí vidličky, následně zpracovávejte rukou. Jemně hněte na moukou posypané podložce před tím, než začnete těsto válet. Doporučujeme těsto válet na pečícím papíru nebo na potravinové fólii, což umožní lepší zacházení s vyváleným těstem, neboť těsto je příliš drolivé.

Cooking Intructions: Empty contents of this pack into a large bowl with 30 g caster sugar and mix. Rub 120 cold vegetable margarine into the flour mixture until it resembles a fine crumb. Make a well in the centre. Whisk 1 egg and 40 ml cold water together in a separate bowl (remark for vegans: If not using egg increase water to 150 ml total). Using a for, bring the pastry toether, then form into a ball with your hands. Knead gently on a floured board for a few minutes before rolling out. To prevent sticking, roll out onto baking paper or cling film. Pastry will be quite crumbly – hadle carefully and use as required.

Návod na prípravu: Krehké pečivo - vyprázdnite obsah vrecka do veľkej misy, pridajte 30 g krupicového cukru a premiešajte. Votrite 120 g rastlinného margarínu do múčne zmesi a spracujte do podoby akýchsi omrviniek. Utvorte v mise jamku. Zvlášť našľahajte v 40 ml studenej vody 1 vajíčko (vegáni uplatnia primerané množstvo Náhrady vajec a miesto 40 ml studenej vody rozmiešajú zmes v 150 ml studenej vody). Premiešajte pomocou vidličky, následne spracovávajte rúkami. Jemne hnetie na múkou posypanej podložke pred tým, než začnete cesto váľať. Odporúčame cesto váľať na papieri na pečenie alebo na potravinovej fólii, čo umožní lepšie zaobchádzanie s vyváleným cestom, lebo cesto je príliš drobivé.

4010 – Pastry Mix směs na těsto lístkové a křehké

Návod na přípravu:

Lístkové těsto - vetřete 30 g chlazeného rostlinného ztuženého tuku do směsi. Dobře promíchejte a vlijte 235 ml sodovky. Míchejte tak dlouho, až vytvoříte dobře formovací těsto. Nechte 10 minut odležet. Vyválejte těsto do tvaru trojnásobné délky než šířky o tloušťce cca 0,5 cm. Mezi dva listy pečícího papíru vyválejte 220 g chlazeného ztuženého tuku do obdélníkového tuku. Položte ztužený tuk na těsto tak, abyste pokryli 2/3 plochy. Přeložte zbytek těsta (1/3) přes zbývající těsto tak, jak je znázorněno na obrázku, toto opakujte 6 x. Po každých dvou přeloženích nechte těsto odpočinout v mrazničce po dobu 15 minut.

Cooking Instructions: Puff Pastry - Rub in 30 g of chilled hard vegetable shortening in the dry mix. Make a well and pour in the 235 ml soda water. Mix until well develped dought is formed. Cover dough and allow resting for 10 minutes. Roll out the dough to a rectangular shape so that i tis 3 times as long as i tis wide, and approximately 5 mm thick. Between two sheets of baking paper roll our 220 g chilled hard vegetable shortening  to a rectangular shape. Place the vegetable shortening onto the dough so that 2/3 of the dough is covered. Fold the remaining 1/3 of the dough over the vegetable shortening and then fold over again to completely cover the vegetable shortening. This is # half turn. Rotate the dough so the seam is on your right. Repeat the folding process by rolling out the dought into a rectangle again. This is now # half turn.

Give the dough a total of 6 half turns. Cover and rest pastry in the freezer for 15 minutes after every 2 nd turn.

Návod na prípravu: Lístkové cesto - votrite 30 g chladeného rastlinného stuženého tuku do zmesi. Dobre premiešajte a vlejte 235 ml sódovky. Miešajte tak dlho, až vytvoríte dobre formovacie cesto. Nechajte 10 minút odležať. Vyvaľkajte cesto do tvaru trojnásobnú dĺžky než šírky s hrúbkou cca 0,5 cm. Medzi dva listy papiera na pečenie vyvaľkajte 220 g chladeného stuženého tuku do obdĺžnikového tuku. Položte stužený tuk na cesto tak, abyste pokryli 2/3 plochy. Preložte zvyšok cesta (1/3) cez zostávajúce cesto tak, ako je znázornené na obrázku, toto opakujte 6 x. Po každých dvoch preložená nechajte cesto odpočinúť v mrazničke po dobu 15 minút.

Návod na přípravu:

Těsto na křehké pečivo - smíchejte 125 g chlazeného rostlinného ztuženého tuku, 65 g cukru krupice a ½ krabičky směsi na těsto a promíchejte do konsistence drobků. Přidejte 5 polévkových lžící ledové vody, promíchejte a vytvořte těsto. Přidejte druhou polovinu směsi a promíchejte tak, aby těsto bylo jemné (hladké). Nepřepracujte těsto. Použijte tak, jak potřebujete.

Cooking Instructions: Shortcrust Pastry - Combine 125 g chilled hard vegetable shortening, 65 g castor sugar and ½ of the pastry mix and mix to crumbs consistency. Add 5 tablespoons of iced water nad mix with dough. Add the other ½ pastry mix and combine until smooth. Do not over mix. Use as required.

Návod na připravu: Cesto na krehké pečivo - zmiešajte 125 g chladeného rastlinného stuženého tuku, 65 g cukru krupica a ½ škatuľky zmesi na cesto a premiešajte do konzistencie omrviniek. Pridajte 5 polievkových lyžíc ľadovej vody, premiešajte a vytvorte cesto. Pridajte druhú polovicu zmesi a premiešajte tak, aby cesto bolo jemné (hladké). Neprepracujte cesto. Použite tak, ako potrebujete.

Zdroj: Orgran, překlad VeganFoods.cz