Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Podzimní salát z červeného zelí

Podzimní salát z červeného zelí - Veganfoods.cz   

Představujeme vám podzimní salát z čerstvého červeného zelí s ovocem a vlašskými ořechy.

Ingredience na 4 porce:

• 50 g rozinek

• ½ hlávky červeného zelí

• 1 střední cibule

• 1 špetka mletého hřebíčku

• ½ lžičky mleté ​​skořice

• mořská sůl

• čerstvě mletý černý pepř

• 2 jablka

• 1 pomeranč

• 1 banán

• 50 gramů jader vlašských ořechů

• 2 lžičky rýžového sirupu

• 6 lžíce slunečnicového oleje

• čerstvě vymačkaná šťáva z ½ citronu

• čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho pomeranče

1. Rozinky máčet v teplé vodě po dobu 30 minut. Mezitím odstraníme vnější listy ze zelí a nakrájíme na velmi jemné plátky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na jemné kostky. Smícháme v misce se zelím a ochutíme mletým hřebíčkem, skořicí, solí a pepřem.

2. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a i se slupkou nakrájíme na jemno.  Pomeranč i banán oloupeme a nakrájíme na úhledné tvary. Vlašské ořechy nasekáme.

3. Vše důkladně promícháme v míse.

4. Salát z červeného zelí nakonec dochutíme šťávou z pomeranče a citronu, znovu promícháme, zakryjeme a necháme alespoň dvě hodiny v lednici odležet.

5. Před podáváním zelný salát ještě jednou opatrně promícháme, přidáme koření podle chuti, sůl a pepř. Podáváme s čerstvým Pita chlebem.