Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Rizoto z chřestu

Rizoto z chřestu - Veganfoods.cz   

pro 4 osoby

Složení:

• 250 g bílého chřestu

• 250 g zeleného chřestu

• 2 cibule

• 1/2 stroužku česneku

• 8 lžic řepkového oleje

• 375 g rýže

• 1/8 litru bílého vína (alternativa: zeleninový vývar)

• 0,75 l zeleninového vývaru

• několik snítek kerblíku

• sůl

• pepř

Příprava:

konce chřestu velkoryse odřízneme, kůru z bílého chřestu od hlavy a zelený chřest  od středu až k patě tence sloupneme. Chřest umyjeme, dobře osušíme a pak krájíme šikmo na malé kousky. Cibuli a stroužek česneku oloupeme, jemně nakrájíme na kostky a osmáhneme ve dvou lžících řepkového oleje.

Ve více jak 4 lžících řepkového oleje osmáhneme rýži na rizoto a za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud se zrna rýže nelesknou. Zalijeme vínem a zeleninovým vývarem a nadále rýži vaříme za občasného míchání, na mírném ohni, dokud se tekutina úplně nevstřebá do rýže. Po uvaření rýži dochutíme, solí, pepřem a jemně nasekaným kerblíkem. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce řepkového oleje, přidáme na kousky nakrájený chřest a restujeme v horkém oleji po dobu 2-3 minut a poté vmícháme do rizota spolu s cibulkou a česnekem. Rizoto podáváme na talíři.

Tip: rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem Wilmersburger.

Nutriční hodnota na 1 porci:

 578 kcal (2420 kJ), 13,1 g bílkovin, 23,5 g tuků, 78,5 g sacharidů (6,5 BE)

Zdroj: Teutoburská lisovna oleje