Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Salát z rýže se sójovými karbanátky

Salát z rýže se sójovými karbanátky - Veganfoods.cz   

Sójové karbanátky na exotickém salátu z rýže se výborně hodí na akci „Dny bez masa“.

 4 porce

Na sójové karbanátky si připravíme:

• 100 g sójový granulát BONA VITA

• sůl

• 1 cibule

• ½ rohlíků z předchozího dne

sójové mléko

• 100 g tofu natural

• 1 lžička rajčatového protlaku

• 3 polévkové lžíce řepkového oleje

• Cayenne pepř

• hořčice

• pepř

• řepkový olej na smažení

Na salát z rýže si připravíme:

• 150 g rýže

• sůl

• 1 červená paprika

• 1/8 ananasu

• 2 šalotky

• 2 lžíce ořechového oleje

• 50 g kešu oříšky

• 2 lžíce tmavé sójové omáčky YAMASA (JAPA FOODS)

Příprava:

sójové granule přelijeme horkou vodou, vodu dostatečně vymačkáme a blanšírované granule dáme do misky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kostičky housky, které namočíme v sójovém mléce, aby dobře nasákly. Tofu rozmixujeme kuchyňským mixérem, přidáme do misky se všemi dalšími ingrediencemi a vše společně dobře zpracujeme. Tvoříme malé kuličky. Na pánvi rozehřejeme řepkový olej a sójové karbanátky smažíme na mírném ohni do zlatova.

Rýži uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Papriky, anannas a šalotku nakrájíme na velmi malé kousíčky nebo proužky a lehce osmažíme na pánvi s olejem z vlašských ořechů společně s kešu oříšky.

Vychladlou směs promícháme s rýží a dochutíme sójovou omáčkou YAMASA. Podáváme s karbanátky.

Salát chutná velmi dobře teplý i studený!

Zdroj: VEBU

zpět na recepty