- Alternativa masa
- Čaje
- Dárkové vouchery
- Marmelády
- Sirupy
- VEGAN FOODS KRABICE
- VELIKONOČNÍ PŘEDPRODEJ
- Žvýkačky
- Alternativa sýrů
- Zmrzliny a deserty
- Bezlepkové potraviny
- Biopotraviny
- Čokoláda
- Dezerty a pudinky
- Energetické nápoje
- Hotová jídla a polotovary
- Margarín, majonézy
- Náhrada vajec
- Ovocné želé
- Paštiky a pomazánky
- Přeprava zboží
- Rostlinné nápoje
- Smetana a šlehačka
- Sójové mléko
- Směsi na pečení
- Sója Seitan Obiloviny
- Sezónní zboží
- Sušenky a keksy
- Tyčinky
- Tofu
- Velké balení
- Vitamíny a minerály
- Ayurvédská kosmetika
- Vegan Lifestyle - doplňky
- Výživa pro domácí mazlíčky
Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.
Vegetariáni žijí o 9,5 roků déle
Nejnovější výsledky studie zdraví adventistů (Adventist Health Study-2) s 96.000 účastníky z USA a Kanady potvrdila, že vegetariáni mezi adventisty dnes představují nejdéle žijící obyvatelstvo mezi vědecky studovanou populaci světa.
Adventist Health Study je řada studií na Loma Linda University v Kalifornii. Již v sedmdesátých a osmdesátých letech bylo zjištěno, že vegetariáni žijí déle než non-vegetariáni:
ženy měly o 4,4 roků a muži o7,3 roků delší život ve srovnání s kalifornskou populaci. A nezávislé výzkumy v rámci Adventist Health Study nyní potvrzují výrazné překročení tohoto faktu.
Adventist Health Study 2
Dne 7. října 2012 představil vedoucí vědec a lékař, Gary E. Fraser, dramatické průběžné výsledky studie na konferenci a Expo potravin a výživy na Akademii pro výživu a dietetiku: adventisté – vegetariáni se dožívají v průměru 83,3 roků a ženy 85,7 roků - což je 9,5 a 6,1 let déle než zbytek populace Kalifornie, řekl pan Fraser. Tyto výsledky ukazují, ještě jasněji než dříve, že vegetariáni žijí mnohem déle a zůstávají zdravějšími.
Další zjištění ze Studie adventistů zdraví 2
Vegani jsou v průměru o 13,6 kg lehčí než non-vegetariáni.
Vegani mají o pět jednotek nižší BMI než non-vegetariáni.
Vegetariáni a vegani jsou méně rezistentní na inzulín, než non-vegetariáni.
Vegani mají nejmenší podíl na onemocnění vysokým krevním tlakem a nejnižší riziko vzniku diabetu 2. typu.
Ve srovnání s rostlinnou stravou mají non-vegetariáni, kteří jedí maso, až čtyřikrát větší riziko vzniku diabetu 2. typu.
Nejen vynechání masa má pozitivní účinky. Také, zelenina, ovoce, ořechy a luštěniny, které jsou také vegetariánskou stravou, mohou často přispět ke snížení rizika vzniku rakoviny, kardiovaskulárních chorob a diabetes typu 2 a mohou zlepšit regulaci hmotnosti i funkci mozku, hlásá Loma Linda University. Celkově lze říci, že s ohledem na tyto jedinečné výsledky studií, je styl života a životospráva vegetariánů zdravější.