Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Vegetariánská alternativa k masu, klobásám a rybám

Vegetariánská alternativa k masu, klobásám a rybám - Veganfoods.cz   

Tofu přírodní, uzené, se zeleninou či mandlemi a kořením…

Tofu je tradiční a v Asii rozšířené jídlo. Již více než 2000 let, je důležitou součástí východní asijské kuchyně. Tofu poskytuje málo kalorií, ale hodně vápníku, vitaminu E a zejména vysoce kvalitní proteiny. Tofu je vyrobeno z rozdrcených a máčených sójových bobů, vaří se a vysráží pomocí činidel, jako je například kyselina citronová.

Je k dispozici v různých příchutích - přírodní, uzené, s mandlemi, zeleninou a dalšími ingrediencemi. Doporučujeme smažit tofu nakrájené na 1 cm silné plátky. Přírodní Tofu MULTITALENT pokud se používá na smažení, marinujeme přes noc v marinádě, ochucené například sójovou omáčkou, chilli a česnekem, protože ono samotné má jemnou, téměř neutrální chuť. Tofu se téměř všeobecně používá v kuchyni, kromě vaření, může být smažené, grilované, pečené, marinované. Je velmi dobré do zeleninových salátů, na pizzu, vhodné jako náplň na koláče nebo je chutné jako veganská míchaná vejce. S příslušnými přísadami a kořením lze snadno připravit téměř každou žádanou chuť.

Díky své neutrální chuti, je to také vynikající hmota na zákusky, koláče, mléčné koktejly a zmrzliny, pro obsah neživočišných proteinů je vhodné pro diety a veganskou stravu.

Tofu je způsob, jakým lze konzumovat sóju, aby byla poživatelná a prospěšná lidskému organismu. Sója a výrobky z ní (tofu, tempeh, sójové maso) obsahují vysoce v kvalitní bílkoviny. Tyto potraviny díky svému obsahu bílkovin jsou soupeřem k masitým jídlům, ale ještě je nepřekonaly. Kromě toho, že jsou sójové výrobky cennými zdroji vápníku a železa, obsahují další důležité vitamíny a minerální látky.

Zdroj: Vebu