Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Evropský týden sóji

Evropský týden sóji - Veganfoods.cz   

 

Od 20. do 26 září 2010 se konal „soy Week" v celé Evropě. Cílem "týdne sóji“ bylo, aby sója byla začleněná do našeho jídelníčku, za účelem upevnění vlastního zdraví a přispění k ochraně klimatu na zemi.

Sójové výrobky dokonale kryjí a reagují na naše potřeby proteinu v těle, ale také snižují hladinu cholesterolu.  Vyprodukování jednoho kilogramu hovězího masa způsobuje 13 kg CO2, zatímco jeden kg tofu způsobuje pouze jeden kilogram CO2. Jeden litr kravského mléka je zodpovědný za tento jeden kilogramu CO2 do atmosféry, litr sójového mléka způsobuje naproti tomu pouze 0,2 kg CO2. Snížení spotřeby živočišných produktů je proto považováno za účinný prostředek ke snižování emisí CO2.

Na webových stránkách najdete nové recepty na každý den a také nové tipy na téma "jídlo". První tip zní:  "Nahradit maso tofu nebo jinou sójovou alternativou."

Vyzkoušejte již tento týden jednoduchý sójový nápoj TOM SOJA a z něj uvařené sojové pudinky, sójové smetany, tofu a další sójové výrobky na bázi alternativy k masu, které si můžete zakoupit v našem obchodě.

Sojové výrobky napomáhají mimo jiné v prevenci těchto onemocnění:

• nadváha a diabetes

• rakovina prostaty

• karcinom prsu

• zmírnění symptomů při menopauze

• osteoporóza

Dokonce i pro zdravou výživu dětí se hovoří z mnoha důvodů o sójových výrobcích.

Zdroj: Vebu