Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Brambora pečená v alobalu, s dipem a salátem

Brambora pečená v alobalu, s dipem a salátem    - Veganfoods.cz   

Vyzkoušejte zajímavou kombinaci klasické pečené brambory s rajčatovo-paprikovým dipem a salátem.
Pro 2 osoby:

Na pečenou bramboru a rajčatovo-paprikový dip potřebujeme:

  • 2 velké (bio) brambory à 200 g
  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • 1/2 cibule, nakrájené
  • 2 červené papriky nakrájené na nudličky
  • sůl
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 1 feferonku nakrájenou na tenké plátky

Na salát se zeleným dresinkem si připravíme:

  • 100 g nahrubo nastrouhané okurky
  • 8 listů hlávkového salátu natrhaného na malé kousky
  • 1 svazek petrželky, najemno pokrájené
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 polévkovou lžíci oleje
  • sůl, pepř
  • 300 g zeleniny, nakrájené nebo nastrouhané
  • 150 g listů libovolného salátu

Příprava:

Brambory zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200°C  (při pečení horkým vzduchem na 180°C,v plynové troubě stupeň 5) asi 50 – 60 minut.   
Pro přípravu dipu si nejprve rozehřejeme olivový olej, na kterém doměkka podusíme cibulku. Přidáme papriku, osolíme a krátce osmahneme. Vmícháme rajský protlak a asi 10 minut dusíme pod pokličkou, až je paprika měkká. Vše nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí. 
Pečenou bramboru nařízneme, naplníme dipem a posypeme feferonkami.

Dresink na salát připravíme tak, že dohladka umixujeme okurku, natrhaný hlávkový salát, petrželku, citronovou šťávu a olej. Trochu osolíme a opepříme.

Jako základ salátu použijeme zeleninu podle ročního období a chuti a smícháme s dresinkem nebo jako rychlejší variantu použijeme jednoporcové balení majonézy.

Zdroj: VEBU, překlad VF  ♥