- Alternativa masa
- Čaje
- Dárkové vouchery
- Marmelády
- Sirupy
- VEGAN FOODS KRABICE
- VELIKONOČNÍ PŘEDPRODEJ
- Žvýkačky
- Alternativa sýrů
- Zmrzliny a deserty
- Bezlepkové potraviny
- Biopotraviny
- Čokoláda
- Dezerty a pudinky
- Energetické nápoje
- Hotová jídla a polotovary
- Margarín, majonézy
- Náhrada vajec
- Ovocné želé
- Paštiky a pomazánky
- Přeprava zboží
- Rostlinné nápoje
- Smetana a šlehačka
- Sójové mléko
- Směsi na pečení
- Sója Seitan Obiloviny
- Sezónní zboží
- Sušenky a keksy
- Tyčinky
- Tofu
- Velké balení
- Vitamíny a minerály
- Ayurvédská kosmetika
- Vegan Lifestyle - doplňky
- Výživa pro domácí mazlíčky
Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.
Jablkový štrúdl s vanilkovým krémem
Ingredience:
TĚSTO:
250 g bezlepkové hladké mouky pro všeobecné využití
špetka soli
5 polévkových lžíc slunečnicového oleje
1 lžíce jablečného octa
130 ml vlažné vody
20 g rozpuštěného tuku Alsan / NÁŠ TIP: >> Alsan BIO MARGARÍN, 250 g >> BIOOBCHOD.CZ
NÁPLŇ:
100 g nasekané vlašské ořechy nebo mandle
1 ks skořicový cukr
50 g strouhanky
2 kg jablek (kyselejší)
Vegan smetanový sýr | NÁŠ TIP: >> Tofutti smetanový sýr CREAMY SMOOTH natur, 225g
1 lžíce surového třtinového cukru
rozinky
200 ml teplé vody
VANILKOVÁ OMÁČKA:
1 vanilkový puding, 500 ml vody, 4 polévkové lžíce sójového mléka, smetana ke šlehání slazená, cukr
Postup:
1 : Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Ve středu uděláme důlek , přidáme rostlinný olej , jablečný ocet a vlažnou vodu, rychle zpracujeme hladké těsto. Těsto na závin by mělo být hladké, pružné a měkké. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujte bochánky, potřeme trochou rostlinného oleje a necháme odpočinout při pokojové teplotě pod kuchyňskou utěrkou po dobu 30 minut.
2 : Sekané ořechy nebo mandle s trochou skořicového cukru orestujeme na pánvi bez tuku a dáme stranou.
3 : Strouhanku také zvolna opražíme na pánvi bez tuku a dáme stranou
4 : Vegan smetanový sýr Tofutti smícháme v misce s moučkovým cukrem.
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky.
5: Rozinky zalijeme v misce s horkou vodou a necháme nabobtnat několik minut, poté scedíme a vymačkáme.
Těsto vyválíme na pomoučené kuchyňské desce a pomocí válečku přeneseme na kuchyňskou utěrku. Těsto můžeme také vytáhnout rukama na velmi tenoučký kulatý plát.
Pokapeme rozpuštěným tukem, posypeme strouhankou, rozdělíme rovnoměrně polovinu smetanového krémového sýra, klademe jablka, rozinky a ořechy nebo mandle, skořicový cukr.
Opatrně svineme, přeneseme na plech s pečícím papírem.
Totéž s druhou polovinou těsta, jak je popsáno výše.
Oba záviny pečeme při teplotě 180 ° C v předehřáté troubě asi 15 minut, po této době potřeme povrch pomocí mašlovačky rozpuštěným rostlinným margarínem a pečeme do zlatova po dobu dalších 30 minut.
6 : Ve vodě nebo v sójovém mléce uvaříme vanilkový puding, přidáme smetanu ke šlehání LeHa slazenou, opět přivedeme k varu a metličkou vyšleháme do hladkého krému. Za stálého míchání velmi krátce povaříme. Omáčku použijeme na čerstvý závin za tepla nebo za studena.
Recept paní Sophie Mathisz