Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Jablkový štrúdl s vanilkovým krémem

Jablkový štrúdl s vanilkovým krémem - Veganfoods.cz    vanilkovou omáčku lze nahradit vegan šlehačkou

Ingredience:

TĚSTO:

250 g bezlepkové hladké mouky pro všeobecné využití

špetka soli

5 polévkových lžíc slunečnicového oleje

1 lžíce jablečného octa

130 ml vlažné vody

20 g rozpuštěného tuku  Alsan / NÁŠ TIP: >> Alsan BIO MARGARÍN, 250 g >> BIOOBCHOD.CZ

NÁPLŇ:

100 g nasekané vlašské ořechy nebo mandle

1 ks skořicový cukr

50 g strouhanky

2 kg jablek (kyselejší)

Vegan smetanový sýr | NÁŠ TIP: >> Tofutti smetanový sýr CREAMY SMOOTH natur, 225g

1 lžíce surového třtinového cukru

rozinky

200 ml teplé vody

VANILKOVÁ OMÁČKA:

1 vanilkový puding, 500 ml vody, 4 polévkové lžíce sójového mléka, smetana ke šlehání slazená, cukr

Postup:

1 : Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Ve  středu uděláme důlek , přidáme rostlinný olej , jablečný ocet a vlažnou vodu, rychle zpracujeme hladké těsto. Těsto na závin by mělo být hladké, pružné a měkké. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujte bochánky, potřeme trochou rostlinného oleje a necháme odpočinout při pokojové teplotě pod kuchyňskou utěrkou po dobu 30 minut.

2 : Sekané ořechy nebo mandle s trochou skořicového cukru orestujeme na pánvi bez tuku a dáme stranou.

3 : Strouhanku také zvolna opražíme na pánvi bez tuku a dáme stranou

4 : Vegan smetanový sýr Tofutti smícháme v misce s moučkovým cukrem.

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky.

5: Rozinky zalijeme v misce s horkou vodou a necháme nabobtnat několik minut, poté scedíme a vymačkáme.

Těsto vyválíme na pomoučené kuchyňské desce a pomocí válečku přeneseme na kuchyňskou utěrku. Těsto můžeme také vytáhnout rukama na velmi tenoučký kulatý plát.

Pokapeme rozpuštěným tukem, posypeme strouhankou, rozdělíme rovnoměrně polovinu smetanového krémového sýra, klademe jablka, rozinky a ořechy nebo mandle, skořicový cukr.

Opatrně svineme, přeneseme na plech s pečícím papírem.

Totéž s druhou polovinou těsta, jak je popsáno výše.

Oba záviny pečeme při teplotě 180 ° C v předehřáté troubě asi 15 minut, po této době potřeme povrch pomocí mašlovačky rozpuštěným rostlinným margarínem a pečeme do zlatova po dobu dalších 30 minut.

6 : Ve vodě nebo v sójovém mléce uvaříme vanilkový puding, přidáme smetanu ke šlehání LeHa slazenou, opět přivedeme k varu a metličkou vyšleháme do hladkého krému. Za stálého míchání velmi krátce povaříme. Omáčku použijeme na čerstvý závin za tepla nebo za studena.

Recept  paní  Sophie Mathisz