Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Marinovaná zeleninová jehla s šafránovým dipem

Marinovaná zeleninová jehla s šafránovým dipem - Veganfoods.cz   

Většina špičkových kuchařů dobře ví, co lichotí našim chuťovým buňkám během grilovací sezony. Snad vám tento recept také udělá chutě na lehké letní grilované jídlo.

Ingredience na 4 porce:

Na zeleninový špíz budeme potřebovat:

• 2 kukuřice

• 2 ─ 3 malé cukety

• 2 ─ 3 barevné papriky

• 16 ks žampionů

• 1 červená cibule

• 1 velká mrkev

• 60 g tomatového pesta

• 60 ml olivového oleje

• sůl, pepř

• 8 ks dřevěné špejle (asi 12 ─ 15 cm)

Šafránový dip:

• 250 g sójové majonézy natur  typu (např. Plamil) nebo Vayonnaise majonézy

• 50 ml sójové smetany (např. Provamel)

• 1 lžíce citronové šťávy

• sůl

• kurkuma

Příprava:

Zeleninu připravíme jako na vaření, nakrájíme na stejně velké kousky a střídavě napichujeme na dřevěnou nebo bambusovou jehlu těsně za sebou a bez mezery. Začínáme a končíme kolečkem mrkve.

V zapékací mise nebo na plechu potřeme špízy směsí pesta a olivového oleje. V lednici necháme 2 hodiny odležet. Osolíme, opepříme a grilujeme po všech stranách.

Dip se šafránem:

Smícháme všechny ingredience, dochutíme kurkumou (indickým šafránem) a zdobíme snítky kurkumy.

K tomu kuskus s větším množstvím nasekaných čerstvých bylinek.

Zdroj: Provamel

zpět na recepty