Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

"Mousse au chocolat" čokoládová pěna

"Mousse au chocolat" čokoládová pěna - Veganfoods.cz   

         

nadýchaná klasika     

 

 

Varianta

 

 na talíř

 do sklenice

 1 Sníh

 

 

 voda

200 g

200 g

 EyWeiß - bílek

 40 g

 40 g

 cukr

 50 g

 50 g

 vanilkový cukr

   7 g

   7 g

 

 

 

 2 Čokoládový základ

 

 

 čokoládová poleva (rozpuštěná) 

 210 g

 170 g

 olej

 50 g

  50 g

 kakao

 30 g

 

 EyGelb - žloutek

 15 g

  15 g

 voda (cca 20°C teplá)

 25 g

  45 g

 likér nebo šťáva

 20 g

  20 g

 

 

 

 3 Ovocná poleva

 

 

 marmeláda

 50 g

  50 g

 šťáva

  15 g

  15 g

 

Příprava:

Suroviny pro výrobu sněhu (1) nejprve smícháme bez vody, pak přidáme vodu a pomocí mixéru ušleháme tuhý sníh. Čokoládový základ (2): olej a rozpuštěnou polevu umícháme ruční metlou a poté rychle a energicky dohladka ušleháme. Nejprve zamícháme do čokolády třetinu sněhu a poté opatrně vmícháme zbylou část.

Na talíř: Hmotu dáme zchladit do lednice na 2 hodiny (nebo přes noc), aby ztuhla. Lžící, kterou namáčíme v teplé vodě, vykrajujeme kopečky. Zdobíme různobarevnou ovocnou polevou (3) a doplníme čerstvým nebo karamelizovaným ovocem.

Do sklenice: Do sklenic nalijeme dohladka umíchanou ovocnou polevu (3) a doplníme čokoládovou pěnou. Ozdoba: sekané pistácie nebo opražené mandlové lupínky.

Tip: Místo čokoládové polevy můžeme použít obyčejnou čokoládu na vaření, kterou zjemníme trochou oleje.

Zdroj: MyEy, překlad VF