Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka - Veganfoods.cz   

kyprá & rychle hotová

1 Bílé těsto

1a Moučný základ

300 g mouka hladká                                     

60 g Eygelb (žloutek pro vegany)            

40 g vanilkový cukr                           

250 g cukr                                                     

20 g prášek do pečiva s vinným kamenem

1b Posyp

240 g voda                             

48 g EyWeiß (bílek pro vegany)                     

280 g rostlinné máslo (rozpuštěné)

2 Kakaové těsto

35 g kakao                                                    

30 g cukr                                                       

10 g vanilkový cukr                                      

6 g prášek do pečiva s vinným kamenem

10 g VollEy (celé vejce pro vegany)             

100 g voda                                                    

Příprava:

Moučný základ (1a) nasucho zamícháme ve velké míse. Přidáme posyp (1b) a důkladně mícháme cca 1 minutu. Kakaové těsto (2) dohladka umícháme spolu s malým množstvím bílého těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou, naplníme ¼ bílého těsta a střídavě pokračujeme kakaovým těstem. Pečeme asi 50 minut při 160°C. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem s vanilkou nebo ozdobíme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda v poměru 9:1 s olejem).

Tip 1: Bábovku vyklepněte z formy až po vychladnutí – lépe drží tvar a zůstane vláčnější.

Tip 2: Z bílého těsta a drobného ovoce (nebo ořechů) můžete upéct také malé koláčky (muffiny).

 

Zdroj: MyEy