Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Paprika plněná tofu v pikantní marinádě s Jalapeños

Paprika plněná tofu v pikantní marinádě s Jalapeños - Veganfoods.cz   

Budeme potřebovat:

8 menších paprik

250 g tofu

2 klasy cukrové kukuřice

1 paprička Jalapeño 

5 kapek čili oleje

3 polévkové lžíce kukuřičného oleje

1 cibule

50 g černých oliv Kalamata, bez pecek

kůra z jednoho citronu

Postup:

Vršek papriky seřízneme, vyndáme semínka a bílé vnitřky.

Tofu nakrájíme na kostičky a vložíme do marinády připravené z čili oleje, cibule, papričky Jalapeño (najemno nakrájené), citronové kůry a kukuřičného oleje.

Z palic kukuřice odstraníme listy a vlákna. Vložíme do vařící vody a vaříme podle potřeby 20 -35 minut do změknutí. Uvařenou kukuřici vyjmeme, zrna odkrojíme od klasů a osmahneme je na olivovém oleji dozlatova. Zrna zamícháme do marinády, ze které jsme předtím vyjmuli citronovou kůru.

Přidáme najemno nakrájené olivy a směsí naplníme paprikové lusky.

Naplněné papriky přiklopíme seříznutým vrškem, vložíme do zapékací misky a zalijeme zbylou marinádou.

Pečeme 25 minut při 180°C. Jako příloha je vhodná rýže.

Zdroj:  VEBU

zpět na recepty