Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Zapékaná jablka

Zapékaná jablka - Veganfoods.cz   

Suroviny na přípravu:

- 4 kyselá jablka / např. Boskop /

- 2 - 3 polévkové lžíce oříškového krému

- 4 polévkové lžíce ovocné pomazánky nebo džemu z višní

- 1/2 čajové lžičky skořice

- 4 polévkové lžíce javorového sirupu

- 4 polévkové lžíce lupínků z tvrdé pšenice (dinkel)

Příprava:

1. Jablíčka rozpůlit, odstranit jádřince a dát do vymaštěné formy.

2. Oříškový krém, marmeládu nebo višně a skořici promíchat a tímto naplnit půlky jablíček.

3. Lupínky rozdělit do náplně a půlky jablek přelít javorovým sirupem.

4.Začít péct v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 175°C.

 Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou a zdobíme šlehačkou ve  spreji.

Doba přípravy je 20 minut plus doba pečení je 30 minut.