Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Bulgur salát s grilovanou zeleninou

Bulgur salát s grilovanou zeleninou - Veganfoods.cz   

6 porcí

100 g bulguru

200 ml zeleninového vývaru

750 g zeleniny (například cukety, lilek, světlá paprika, cherry rajčátka, jarní cibulka, fenykl)

½ skleničky Pesto Verde

100 g černých oliv

½ svazku kadeřavé petržele

2 lžíce olivového oleje

1 – 2 lžíce šťávy z limetek

mořská sůl, pepř

 

Příprava:

Bulgur  a zeleninový vývar přivedeme k varu a 15 minut necháme na mírném ohni nabobtnávat.

Zeleninu očistíme, nakrájíme na velké kousky a krátce marinujeme v Pestu. Troubu předehřejeme na 200°C a zeleninu grilujeme cca 20 minut. Trochu necháme vychladnout.

Potom v servírovací míse smícháme bulgur, jemně nasekanou petrželku, nakrájené olivy, grilovanou zeleninu a olivový olej. Pikantní chuť salátu dodáme šťávou z limetky, solí a pepřem.

Vegan Foods doporučuje posypat hotový salát jemně strouhaným sýrem Wilmersburger.

 

 zpět na recepty