Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Cukroví z lineckého těsta

Cukroví z lineckého těsta - Veganfoods.cz   

osvědčený a výborný recept 

Suroviny na přípravu:

·         300 g hladké mouky ze špaldy

·         200 g rostlinného tuku  Alsan, margarín Provamel (Stella)

-        1 časjová lžička náhrady vajec No egg

·         100 g moučkového cukru

·         1 balíček vanilkového cukru

·         citronová kůra z půlky citronu

·         1 polévková lžíce citronové šťávy (těsto je křehčí)

·         Sezam loupaný bílý BIO

Postup: všechny suroviny necháme přes noc stát na kuchyňské lince, aby měly pokojovou teplotu.  V míse vypracujeme hladké těsto, necháme 1 hodinu odpočinout a na pomoučeném vále vykrajujeme tvary podle vlastní fantazie (viz náš obrázek) a před pečením obalíme jednu stranu cukroví v sezamu (viz třetí obrázek pod receptem). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do růžova.

Po vychladnutí cukroví plníme domácí marmeládou, kterou také dochutíme vanilkovým cukrem a rozředíme trochou citronové šťávy.

Ještě před slepením cukrujeme horní vrstvu každého kousku práškovým cukrem.

Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, přidáme 50 g 100 % rostlinného tuku a vychladlou polevou zdobíme cukroví.

Na zdobení můžeme použít hotovou marcipánovou hmotu (rovněž neobsahuje laktózu).

Zdroj: originál recept z databanky VeganFoods.cz

zpět na recepty