Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Dort "Vegan Foods"

Dort "Vegan Foods" - Veganfoods.cz   

Suroviny na přípravu jednoho korpusu:

·         60 g nevaječné náhrady vajec NO EGG

·         200 g mouky špaldové hladké

·         350 ml vlažné vody

·         150 g třtinového cukru

·         40 g karobového prášku světlého BIO

·         1 vanilkový cukr

·         citronová kůra z 1 citronu

·         1 prášek do pečiva

·         rybízová marmeláda

·         ½ kg marcipánové hmoty (bez laktózy)

Postup:

nevaječnou náhradu vajec rozšleháme ve vodě do pěny. Prosetou mouku smícháme s karobovým práškem a práškem do pečiva. Postupně sypeme do našlehaných „bílků“ a promícháváme. Nakonec přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru.

Směs nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180°C 30 minut.

Takto upečeme dva korpusy a necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme:

Vanilkový krém s pudingem

Suroviny na přípravu:

·         250 ml vody

·         2 polévkové lžíce sójového mléka Tom Soja

·         1 vanilkový puding 38  - 40 g

·         50 g cukr třtinový světlý (cukr krupice)

·         1 vanilkový cukr

·         250 g rostlinného tuku (Hera)

Postup:

puding rozšleháme ve vodě a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. S pudingem povaříme také vanilkový cukr, aby se uvolnilo aroma. Po uvaření přidáme do horkého pudingu třtinový cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme do studena (puding nesmí stát, aby se v krému netvořily hrudky). Potom přidáváme po kouscích rostlinný tuk a vyšleháme hladký, tuhý krém, který má velmi jemnou konzistenci a chuť.

Korpusy rozkrojíme velkým nožem na dvě poloviny. Potřeme domácí marmeládou (nejlépe rybízovou). Slepujeme krémem vždy ve stejnoměrné vrstvě. Připravený dort necháme ztuhnout v chladné místnosti. Marcipán vyválíme na kuchyňské desce pomocí práškového cukru, aby se nelepil. Dort pokryjeme a okraje marcipánu podhrneme pod okraj dortu. Zdobíme a necháme do druhého dne uležet.

Zdroj: originál recept z databanky VeganFoods.cz

zpět na recepty