Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Dýňové kousky s karamelem a pomerančovým dressingem

Dýňové kousky s karamelem a pomerančovým dressingem - Veganfoods.cz   

4 porce

½ dýně Hokkaido, cca 300g

150 g podzimního listového salátu

40 g dýňových semínek

4 šťavnaté pomeranče bez jader

šťáva z jednoho citronu

1 lžíce javorového sirupu

4 lžíce olivového oleje

mořská sůl, kajenský pepř

2 lžíce řepkového oleje

1 – 2 lžíce třtinového cukru

 

Příprava:

dýni opláchneme, rozpůlíme a odstraníme jádra. Dýni se slupkou nakrájíme na velmi tenké plátky. Salát omyjeme a necháme okapat a vysušit. Dýňová jádra orestujeme na pánvi bez tuku.

Pomeranče omyjeme. Tenkou vrstvu kůry oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Šťávu z pomerančů a citronu, javorový sirup a olivový olej rozkvedláme metličkou. Dressing dochutíme, solí, kajenským pepřem a přidáme na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru. Zbytky pomerančové kůry také odstraníme a dužinu z pomerančů nakrájíme na tenké kousky.

Plátky dýně opečeme ve velké pánvi na oleji při střední teplotě cca 2 minuty. Posypeme třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat.

Servírujeme společně s plátky pomeranče. Nahoře posypeme zeleným salátem. Vše zakápneme dressingem a posypeme orestovanými dýňovými semínky.

Doba přípravy: 30 minut

Energie: 323 kcal

 zpět na recepty