Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Kukuřičná omeleta plněná houbovým ragú

Kukuřičná omeleta plněná houbovým ragú - Veganfoods.cz   

 

pro 4 osoby

Omeleta:

500g kukuřice (čerstvá nebo z plechovky)

80 g mouky

2 lžíce náhrady vajec No Egg spojit se 2 -4 lžícemi vody

trocha čerstvého estragonu

sůl, mletý pepř

muškátový ořech

3 lžíce řepkového oleje

podle potřeby přidáme trochu vody

Ragú z hub:

5 lžic řepkového oleje

2 ks šalotky, nakrájet

2 stroučky česneku, nadrobno nasekat

400 g hub nakrájet nahrubo (směs hub a žampionů)

2 rajčata oloupat, zbavit jader, nakrájet na kostky (čerstvá nebo z plechovky)

svazek pažitky

1 lžíce bazalky, nahrubo nakrájené, tymián (bylinkami zdobit omeletu po obou stranách)

1 žlutá paprika, nakrájet na tenká kolečka

Příprava:

čerstvou kukuřici mírně povařit nebo z plechovky nechat okapat. V mixéru vše dobře umixujeme na jemnou hmotu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, eventuelně přidáme trochu vody, ale těsto by mělo být tužší.

Řepkový olej rozehřejeme na pánvi a z těsta upečeme 4 omelety. Na druhé pánvi si rozehřejeme řepový olej na ragú, šalotku, papriku a česnek orestujeme a přidáme houby. Vše podusíme a nakonec přidáme rajčata a bylinky, zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Kukuřičné omelety plníme houbovým ragú a přeložíme napůl. Servírujeme se snítky čerstvých bylinek.

Zdroj: Teutoburger Ölmühle

 zpět na recepty