Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Marinády a omáčky

Od jara do pozdního podzimu, pokud to počasí dovolí, můžeme pořádat zahradní párty a k těm rozhodně patří grilování.

Jako inspirace pro Vás jsme vybrali několik zajímavých receptů na marinády a dresingy, které chutnají nejen vegetariánům a veganům. 

HORČICOVÁ MARINÁDA

(cca 5 min., 3 – 4 porce)

Suroviny:

Příprava:

Všechny suroviny smícháme dohromady a získáme pikantní marinádu.

PLAMIL JEMNÁ MARINÁDA

(cca 5 min., 4 porce)

Suroviny:

  • 200 g Plamil majonézy natur
  • 1 lžíce kečupu,
  • 1 lžička červené papriky,
  • čerstvá bazalka,
  • sójová omáčka,
  • sůl.

Příprava:

Všechno dohromady vytvoří lahodný dresing

ŠVESTKOVÁ MARINÁDA

(cca 5 min., 4 porce)

Suroviny :

  • 3 lžičky švestkových povidel,
  • 1 lžíce vína,
  • 2 lžíce oleje,
  • 2 stroužky česneku,
  • sójová omáčka,
  • chilli.

Příprava :

Postupně smíchejte suroviny a dobře vymíchejte v marinádu.

DRESING

(cca 5 min., 4 porce)

Suroviny :

  • Tofutti krémová kysaná smetana
  • jemně nakrájená rajčata
  • jemně nasekaná cibulka,
  • jemně nasekaná okurka,
  • lehce chilli,
  • pepř, sůl,
  • případně čerstvé bylinky – máta, koriandr...

Příprava :

Smíchejte všechny suroviny dohromady a vymíchejte z nich svěží dresing. Nasekané bylinky přidáváme nakonec a jemně je vmícháme.

HOUBOVÁ SPECIALITA

(cca 30 min., 4 porce)

Suroviny :

  • houby – hříbky – co najdete v lese,
  • cibule,
  • rajčata,
  • papriky,
  • pórek,
  • olivový olej,
  • kmín, sůl, pepř.

Příprava :

Očištěné houby – nakrájené na kousky, k tomu na kolečka nakrájená cibule, rajčata, papriky a pórek zamícháme, zakápneme olivovým olejem, okmínujeme, osolíme a opepříme podle chuti. Pořádně promícháme, zabalíme do alobalu a grilujeme.

BURGER S GRILOVANÝMI SÓJOVÝMI PLÁTKY

(cca 25 min., 4 porce)

Suroviny :

  • tmavé pečivo
  • dresing (dle receptu),
  • čínské zelí,
  • cibule.
  • namarinované sójové plátky

Příprava :

povařené v zeleninovém bujónu a marinované sojové plátky (například ve švestkové marinádě) opečeme na grillu, rozpečeme housku (rozkrojenou do 3/4 podélně), na ní klademe čínské zelí na jemno nakrouhané, sojové plátky, cibuli nebo šalotku na kolečka a dresing. 

zpět na recepty