Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Ovocný pohár bez laktózy

Ovocný pohár bez laktózy - Veganfoods.cz   

Pudingový krém s rostlinnou šlehačkou

Suroviny na přípravu:

·         250 ml studené vody

·         1 pudingový prášek 38 – 40 g

·         100 g hroznového cukru

·         1 vanilkový cukr

·         150 ml rostlinné šlehačky

·         čerstvé ovoce

Želatina:

·         10 g agar-agar

·         500 ml vody

Agar rozpustíme ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou, třtinovým cukrem tmavým, pomerančovou šťávou podle vlastní chuti. Můžeme jemně přibarvit potravinářským barvivem.

Postup:

puding rozšleháme metličkou ve studené vodě a za stálého míchaní povaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

Puding dáme do mísy a do horkého vmícháme cukr i vanilkový cukr. Potom ručním šlehačem vyšleháme do studena.

Šlehačku Hulala ušleháme a jemně ji vmícháme do studeného pudingu.

Naplníme pohár, poklademe nakrájenými kousky ovoce a zalijeme vychladlou želatinou.

Zdroj: originál recept z databanky VeganFoods.cz

zpět na recepty