Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Pomerančový mřížkový koláč

Pomerančový mřížkový koláč - Veganfoods.cz   

pro pečení v keramické nebo skleněné misce o průměru 28 cm

Složení:

Těsto:

• 200 g margarínu

• 200 g (hrubého třtinového) cukru

• 250 g pšeničné (celozrnné) mouky

• 1 lžička skořice

• 1 lžička prášku do pečiva

• kůra z citronu (neošetřená)

• 250 g mletých vlašských ořechů

• 1 špetka soli

Náplň:

½ šálku pomerančové marmelády (asi 170 g)

1 lžíce moučkový cukr na posypání

Příprava:

1.  Margarín, cukr a skořici vyšleháme do světlé krémové hmoty. Citron umyjeme a nastrouháme. Mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru dobře smícháme se světlou  hmotou a nakonec přidáme umleté  vlašské ořechy a  špetku soli.

2. Připravenou formu naplníme dvěma třetinami těsta a potřeme vrstvou marmelády.

3. Zbývající těsto rozválíme a nakrájíme úzké proužky, které položíme mřížkovitě na koláč. Pečeme při 170 ° C po dobu asi 25-30 minut.

4. Vychlazený koláč posypeme lehce moučkovým cukrem. Ke koláči se hodí koktejl ze sójového mléka TOM SOJA! 

 

Zdroj: Kuchařka Bettina Goldner

Zdroj obrázku: © Angela Francisce Endress, Usingen

zpět na recepty