Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Sezónní zelenina na kari

Sezónní zelenina na kari - Veganfoods.cz   

recept pro 4 osoby

Přísady:

            -  750 g zeleniny dle sezóny  / např. mrkev, pórek, cuketa, fazolky, hnědé žampióny, brokolice, kapusta/

            -  2 cibule

            -  2 stroužky česneku

            -  2 čili lusky

            -  250 g bulgur

            -  50 g kešu oříšků

            -  8 lžíce řepkového oleje

            -  2 čajové lžičky kari

            - 1/2 čajové lžičky skořice

            -  2 polévkové lžíce sójové omáčky

            -  200 ml sójového mléka TOM SOJA

            -  2 lžíce zeleninového vývaru

            -  pepř

            -  sůl

            -  1 čajová lžička cukru

            -  koriandr

            -  dle potřeby: 150 g velkých veggie krevet

Příprava:

zeleninu omyjeme a vyčistíme, pokrájíme na kousky tak, abychom je mohli bez problémů vkládat do úst. Cibulli a česnek oloupeme a hrubě pokrájíme na kousky.

Čili papričky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rozkrájíme na malé kousky. Bulgur připravíme dle návodu na obalu nebo návodu v e-shopu. Kešu oříšky orestujeme na pánvi a necháme vychladnout.

V pánvi Wok rozpálíme 6 polévkových lžic řepkového oleje, cibuli, česnek a čili podusíme tak dlouho, až cibule začne hnědnout. Do toho dále přidáme kari, skořici a zeleninu a krátce opět podusíme při větší teplotě. Poté teplotu zeslabit, přidat sojovou omáčku, sójové mléko, zeleninový vývar, pepř, sůl cukr a koriandr.

Nechat 15 minut vařit, dle potřeby přidat trochu vody.

Dle potřeby: mezitím očistit veganské krevety za studena, nechat usušit a poté péct se 2 polévkovými lžičkami horkého řepkového oleje cca 2 minuty.

Můžeme okořenit česnekem.

Zeleninové kari servírovat spolu s veganskými krevetami a přílohou  a posypat opraženými kešu oříšky.

 

 zpět na recepty