Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Špenátový houskový knedlík

Špenátový houskový knedlík - Veganfoods.cz   

pro 2 osoby

s pekanovými ořechy, liškami a ostřejší paprikovou omáčkou

pro 2 osoby

Složení:

• 200 g špenátu (čerstvého)

• 2 cibule

• olivový olej

• 200 g suchého bílého pečiva

• 150 ml sójového mléka

• 1 lžíce sójové mouky

• mořská sůl

• černý pepř

• trochu muškátového oříšku

• 100 g lišek

• 2 lžíce rajčatového protlaku

• 250 ml sójové smetany (Alpro soya Culinair)

• 70 g pekanových oříšků

• paprika

Příprava:

Lístky špenátu umyjeme, hrubě nasekáme a osmažíme na olivovém oleji na pánvi 4 minuty.

Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme ve 2 lžících oleje po dobu 5 minut.

Bílé suché pečivo nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy a přidáme sójové mléko, sójovou mouku, orestovanou  cibuli, špenát, jednu lžičku soli a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. V dlani a pomocí lžíce tvarujeme knedlíky a vkládáme do vařící osolené vody a táhneme na mírném ohni po dobu 15 minut.

Lišky omyjme a osušíme. Dusíme ve 2 lžících oleje na pánvi po dobu 5 minut. Potom přidáme na jemno nasekanou cibuli a 3 minuty podusíme. Přidáme rajský protlak a vaříme po dobu 2 minut. Vmícháme smetanu a ořechy a dochutíme paprikou, solí a pepřem. Knedlíky podlejeme hotovou omáčkou a talíř dozdobíme pekanovými ořechy.

Doba přípravy: 35 minut

zpět na recepty