Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Závin z domácího listového těsta

Závin z domácího listového těsta - Veganfoods.cz   

Domácí listové těsto  - recept pro vegetariány

 na 5 ks štrúdlů

osvědčený a výborný recept na slané i sladké pokrmy

Suroviny na přípravu dvou druhů těst:

I.                    těsto

  • 250 g 100 % rostlinný tuk Cera
  • 100 g mouky špaldové hladké BIO

II.                  Těsto

  • 200 g mouky špaldové hladké BIO
  • 125 g zakysané smetany
  • 3 ks žloutků

Postup přípravy:

obě těsta dobře vypracujeme.  Pokud je druhé těsto tužší, přidáme ještě trochu více zakyslé smetany (nikdy neředíme vodou!!!).

Druhé těsto přikryjeme zahřátým kastrůlkem a necháme ½ hodiny odpočinout.

Potom z druhého těsta rozválíme větší kosočtverec a doprostřed vložíme první těsto, vytvarované válečkem do čtverce. Zabalíme do psaníčka a rozválíme velmi zlehka do obdélníku. Ten pak složíme napůl na menší obdélník.

Těsto přikryjeme utěrkou namočenou ve studené vodě a necháme 1 hodinu v chladu (ne v lednici) odpočívat.

Skládání:

Na pomoučeném vále nebo kuchyňské desce těsto rozválíme zlehka na velký obdélník, okraje podélně složíme ke středu těsta a totéž po jeho kratší straně (vždy skládáme okraje ke středu v rozdělení na třetiny a lehce přejedeme válečkem.

Rozválení a skládání opakujeme celkem 3x. Po každém skládání musíme nechat těsto v chladu a pod navlhčenou utěrkou odpočinout.

Takto připravené domácí listové těsto je velmi křehké a hodí se jak na sladké – záviny, tak i na slané pokrmy např. pizzu.

Zdroj: originál recept z databanky VeganFoods.cz

zpět na recepty