Výrobci
Zajímavosti

Nová kategorie:"Výživa pro domácí mazlíčky". Obsahuje jen čistě rostlinné složky.

Zeleninový quiche (kiš)

Zeleninový quiche (kiš) - Veganfoods.cz   

Pro teplou i studenou kuchyni

1 Náplň:

55 g cibule

120 g paprika

120 g pórek

20 g olej

2 Zálivka:

35 g VollE         

5 g EyGelb

200 voda  

3 Bešamelová omáčka:

20 g rostlinné máslo (margarín)

20 g mouka

4 Těsto na quiche

200 g celozrnné hladké mouky ze špaldy

100 g sójový jogurt natur

100 g olivový olej nebo margarín Provamel

75 g tofu natur Multitalent

1 malá lžička soli

5 Koření

varianta Klasik: sůl, pepř, muškátový oříšek

varianta Mediterran: paprika, sušená rajčata s bazalkou

Postup:

Náplň (1) zprudka opražíme na oleji, zálivku (2) umícháme dohladka. Bešamel (3) opražíme, zředíme vodou, necháme trochu zchladnout a přimícháme zálivku. Ještě teplou náplň (1) okořeníme (5), dáme do formy vyložené tence rozváleným těstem na quiche(4) nebo listovým těstem (může být předpečené) a přelijeme omáčkou z bešamelu a zálivky. Pečeme dozlatova 15 – 20 minut při cca 180 – 200 °C.

Upečený ihned sypeme strouhaným sýrem Wilmersburger.

Tip: Můžeme podávat teplé i studené.